beefer_gruender-1

Famous Steakhouse Quality at home. Why we guys invented the Beefer.

Alt begynte i en legendarisk restaurant i Brooklyn: Peter Luger Steakhouse. Det var her Frank Hecker ikke bare spiste en vanlig biff, det var biffen over alle biffer. Det var ikke bare et måltid, det var en kulinarisk reise. Frank Hecker, som er ganske så smart, tenkte at denne erfaringen ikke kunne få lov til å være en engangsopplevelse. Han ønsket å nyte dette guddommelige øyeblikket så ofte som mulig under sin jordiske eksistens. Så bestemte han seg for å finne ut hemmeligheten bak Biffen. Uten å gå inn i alle analysene som fulgte, sammen med den undersøkende «grilling» av Frank Hecker, var hovedspørsmålet: Hvordan tilbereder vi den perfekte biffen?» Og svaret var 800°C. Det stemmer, åttehundrede grader Celsius. Det er nøkkelen til den umiskjennelige smaken, deilig karamelliserte skorpen og akkurat den rette grillopplevelse.Til store restauranter med avansert utstyr var dette kjent for noe få. Problemet for Frank var at det ikke var lett tilgjengelig for resten av oss! Det var her hans gamle venn Marc Kirwald kom inn i historien.Sammen utviklet de seg en kraftig grill som kunne nå 800 grader for private husholdninger. Det var ingen lett oppgave. Men det var nyttig at Marc Kirwald var i bransjen. Han var faktisk fabrikksjef for et selskap som til slutt skulle produsere de avanserte brennerne til The Beefer.

Frank og Marc jobbet lenge med en en prototype, og deres visjon om den perfekte grillen. Gleden var stor da den første vellykkede testkjøringen med bacon og rumpbiff var gjort. Men det var fortsatt en kritisk ingrediens som manglet i The Beefer-historien: Frantz Konzen, en annen venn fra skolen. Frantz, jobbet i metallbransjen og gav i siste instans The Beefer den ikoniske og tidløse designen den har i dag. Beefer-selskapet ble satt opp i Königswinter, Tyskland, og etter at den aller største hindringen – EU-undersøkelsen – ble vellykket, kunne vi feire. CE-sertifisering (kravet om kommersielt salg) var endelig på plass. Først ble The Beefer solgt kun gjennom venner og kjente – og det var hyggelig å merke seg at alle tidlige Beefer-kunder var helt begeistret! Frank, som i virkeligheten også har jobbet som TV-direktør for ulike matlagingsprogrammer, fikk oppmerksomheten til toppkokken og grillentusiasten Tim Mälzer. Tim ble da en av de første og største Beefer-fansen av dem alle. Deretter fulgte mange flere topp kokker Tims eksempel og The Beefer etablerte seg gradvis som en sann referansegrill for grillentusiasten. Vi kaller det, «Beefing.» Og nå, når vi presenterer Beefer til Norge, kan vi ikke vente på å se hva neste kapittel for vårt firma vil innebære. Men en ting er sikkert: for lidenskapelige grillere, vil «Beefing» bli en ny lidenskap. Bli med oss! Finn din perfekte Beefer Grill, og «La oss Beefe.

Innovation 2013 Made in Germany.

Beefer Grillgeraete GmbH is based in the “Seven Hills region” near Bonn, the former capital of Germany. All the housing components as well as the burner are produced in the region. The Beefer is also assembled and inspected exclusively by hand here, in our manufactory in Bad Honnef and in the “Bonn Workshops”. This also forms part of our philosophy of ‘moving from quantity to quality’. The Beefer has changed the BBQ Scene a lot – this is what we intended: The Beefer: A perfect Tool for perfect food. Since 2018 we also are located in Atlanta Georgia to be closer to our american friends…